Ajankohtaista

Ohjeita Tieteiden talon asiakkaille ja tapahtumajärjestäjille poikkeusaikana

Tieteiden talo avataan rajoitetuin palveluin 1.6.2020 alkaen. Talo avataan kesäkuun ajan klo 10.00 ja suljetaan tuntia ennen viimeisen tilaisuuden lopettamisaikaa. Lisäksi talo on kiinni 22.6.–2.8. välisenä aikana.

Tieteiden talolla oleskellessa ja tilavarauksia tehdessä tulee noudattaa valtioneuvoston ja viranomaisten antamia ohjeita ja kokoontumisrajoituksia. Jokaiselle salille on määritelty käyttäjämäärä n. kahden metrin turvavälin mukaisesti. Kunkin salin käyttäjämäärätieto on päivitetty tilavaraussivustolle ja salien tietoihin. Tällä hetkellä voimassa olevien kokoontumisrajoitusten vuoksi Tieteiden talolta ei löydy tilaa yli 50 hengen tilaisuuksien järjestämiseen.

Tapahtumajärjestäjä vastaa tapahtuman toteuttamisesta siten, ettei koronavirukseen liittyvä tautitilanne pahene. Koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi asiakkaiden edellytetään noudattavan terveysviranomaisten suosituksia kuten hyvää käsihygieniaa ja pitävän riittävää fyysistä etäisyyttä muihin talon asiakkaisiin ja henkilökuntaan. Tämän ohjeen lopusta voi ladata opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistuksen koronavirustartuntojen ehkäisyyn yleisötilaisuuksien ja julkisten tilojen käytössä.

Talon vahtimestarit järjestävät salien kalusteet siten, että n. kahden metrin turvavälejä on helpompi noudattaa. Näiden tilajärjestelyiden takia salin nurkkaan kasatut kalusteet ovat toistaiseksi pois asiakkaiden käytöstä. Vahtimestari avaa salin ovet hyvissä ajoin, laittaa av-laitteet käyttövalmiiksi ja pyyhkii tietokoneen näppäimistön ja hiiren erikoispuhdistusaineella.

Tieteiden talon käsienpesupisteet löytyvät WC:iden yhteydestä kellarikerroksesta, 3. ja 4. kerroksessa ja inva-WC kellarikerroksesta. Jokaisesta salista löytyy myös käsihuuhde.

Vahtimestari palvelee edelleen talon ensimmäisen kerroksen lasitetussa vastaanotossa. Lasit pidetään kiinni ja asiakkaiden toivotaan hoitavan asiansa vastaanotossa mahdollisimman pikaisesti, jotta aulaan ei syntyisi ruuhkaa.

Koska talon aula ja käytävät ovat ahtaita, asiakkaiden toivotaan oleskelevan yleistiloissa mahdollisimman vähän. Koska talon hissi on kapea, toivotaan asiakkaiden käyttävän ensisijaisesti talon portaita kerroksissa siirtymisiin ja varaavan hissin käyttö liikuntarajoitteisille henkilöille. Hissiä voi käyttää kaksi henkilöä kerrallaan.

Kokouksen tai tapahtuman päätyttyä asiakkaiden toivotaan poistuvan saleista mahdollisimman pikaisesti ja ottavan huomioon seuraavan kokouksen ajankohta, jotta turhilta kohtaamisilta vältytään.

Tässä ohjeistuksessa mainitut suositukset ja järjestelyt ovat voimassa toistaiseksi.

Tilavarausten tekeminen poikkeusaikana

Kesäkuussa tilavarauksia otetaan vastaan ainoastaan sähköisesti tilavarauslomakkeella tai sähköpostitse osoitteeseen tieteidentalo(at)tsv.fi.

Tieteellisten seurain valtuuskunta ei ole velvollinen hankkimaan vuokraajalle korvaavaa tilaa omien tilojensa ulkopuolelta, kun vuokratun tilan käyttäminen estyy TSV:stä riippumattomasta syystä, joihin vallitseva poikkeusolo lukeutuu.

Tiedekahvila on suljettu 2.8. asti

Tiedekahvila on suljettu 2.8.2020 asti, mutta kesäkuussa tarjoiluja voi tilata saleihin. Tarkempia tietoja voi kysyä suoraan Tiedekahvilasta.

Lisätietoa

Lue opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen laatima Ohje koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten yhteydessä sekä julkisten tilojen käytössä -ohjeistus (pdf).

TSV kehottaa Tieteiden talon asiakkaita pohtimaan vaihtoehtoisia toteutustapoja kevään 2020 tapahtumille

Tieteiden taloa hallinnoiva Tieteellisten seurain valtuuskunta (TSV) kehottaa Tieteiden talon asiakkaita pohtimaan keväälle 2020 suunniteltujen tapahtumien siirtämistä tai järjestämistä etäyhteyksien avulla koronaviruksen (COVID-19) vuoksi. Tieteiden talolle tehdyt tilavaraukset voidaan perua tai siirtää ilman kustannuksia lyhyelläkin varoitusajalla poikkeuksellisen tilanteen vuoksi.

TSV seuraa terveysviranomaisten ja maan hallituksen määräyksiä ja ohjeita koskien yleisötapahtumia ja kokoontumisia ja tiedottaa Tieteiden talon asiakkaita, jos ohjeistuksissa tapahtuu muutoksia. Tilavarausten peruutuksista ja siirroista asiakkaat voivat olla suoraan yhteydessä Tieteiden talon vahtimestareihin sähköpostitse tieteidentalo(at)tsv.fi tai puhelimitse (09) 228 69 265.

Tieteiden talon poikkeusaukioloajat:

Tieteiden talon on suljettu 22.6. - 2.8.2020 ja 18.12.2020 - 3.1.2021