Ajankohtaista

Ohjeita Tieteiden talon asiakkaille ja tapahtumajärjestäjille poikkeusaikana

Päivitetty 27.11.2020

Etelä-Suomen aluehallintoviranomaisen 27.11.2020 antaman määräyksen vuoksi Tieteiden talolla saa järjestää enintään 10 hengen tilaisuuksia noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistusta hygienia- ja turvallisuusjärjestelyistä.

Tieteiden talossa noudatetaan viranomaisten antamia kokoontumisrajoituksia ja -suosituksia. Jokaiselle salille on määritelty käyttäjämäärä noin kahden metrin turvavälin mukaisesti. Kunkin salin käyttäjämäärätieto on päivitetty tilavaraussivustolle ja salien tietoihin.

Tapahtumajärjestäjä vastaa siitä, että tapahtumassa noudatetaan viranomaisten määräyksiä ja suosituksia.  Koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi asiakkaiden edellytetään noudattavan hyvää käsihygieniaa ja pitävän riittävää fyysistä etäisyyttä muihin talon asiakkaisiin ja henkilökuntaan. Turvaväleistä huolimatta suosittelemme kasvomaskin käyttöä kaikissa talon tiloissa.

Talon vahtimestarit järjestävät salien kalusteet siten, että noin kahden metrin turvavälejä voidaan noudattaa. Näiden tilajärjestelyiden takia salin nurkkaan kasatut kalusteet ovat toistaiseksi pois asiakkaiden käytöstä. Vahtimestari avaa salin ovet hyvissä ajoin, laittaa av-laitteet käyttövalmiiksi ja pyyhkii tietokoneen näppäimistön ja hiiren erikoispuhdistusaineella.

Tieteiden talon käsienpesupisteet löytyvät WC:iden yhteydestä kellarikerroksesta, 3. ja 4. kerroksessa ja inva-WC kellarikerroksesta. Jokaisesta salista löytyy myös käsihuuhde.

Vahtimestari palvelee edelleen talon ensimmäisen kerroksen lasitetussa vastaanotossa. Lasit pidetään kiinni ja asiakkaiden toivotaan hoitavan asiansa vastaanotossa mahdollisimman pikaisesti, jotta aulaan ei syntyisi ruuhkaa.

Koska talon aula ja käytävät ovat ahtaita, asiakkaiden toivotaan oleskelevan yleistiloissa mahdollisimman vähän. Koska talon hissi on kapea, toivotaan asiakkaiden käyttävän ensisijaisesti talon portaita kerroksissa siirtymisiin ja varaavan hissin käyttö liikuntarajoitteisille henkilöille. Hissiä voi käyttää kaksi henkilöä kerrallaan.

Kokouksen tai tapahtuman päätyttyä asiakkaiden toivotaan poistuvan saleista mahdollisimman pikaisesti ja ottavan huomioon seuraavan kokouksen ajankohta, jotta turhilta kohtaamisilta vältytään.

Tässä ohjeistuksessa mainitut määräykset, suositukset ja järjestelyt ovat voimassa toistaiseksi.

Tämän ohjeen lopusta voi ladata opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistuksen koronavirustartuntojen ehkäisyyn yleisötilaisuuksien ja julkisten tilojen käytössä.

Tieteiden talo on suljettu 18.12.2020-3.1.2021

Tilavarausten tekeminen poikkeusaikana

Tieteellisten seurain valtuuskunta ei ole velvollinen hankkimaan vuokraajalle korvaavaa tilaa omien tilojensa ulkopuolelta, kun vuokratun tilan käyttäminen estyy TSV:stä riippumattomasta syystä, joihin vallitseva poikkeusolo lukeutuu.

Lisätietoa

Lue opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen laatima Ohje koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten yhteydessä sekä julkisten tilojen käytössä -ohjeistus (pdf).

TSV seuraa terveysviranomaisten ja maan hallituksen määräyksiä ja ohjeita koskien yleisötapahtumia ja kokoontumisia ja tiedottaa Tieteiden talon asiakkaita, jos ohjeistuksissa tapahtuu muutoksia. Tilavarausten peruutuksista ja siirroista asiakkaat voivat olla suoraan yhteydessä Tieteiden talon vahtimestareihin sähköpostitse tieteidentalo(at)tsv.fi tai puhelimitse (09) 228 69 265.

Tieteiden talon poikkeusaukioloajat:

Tieteiden talon on suljettu 18.12.2020-3.1.2021.